Australsk bud på modebilledet i 2015

Tøjet må gerne have print, farver og være maskulint, i hvert fald hvis vi skal lade os inspirere af den australske modeuge 2014. Nedenstående har jeg kun nævnt nogle af de designere, der trådte særligt frem for mig. Men jeg kan da helt klart anbefale, at man kigger nærmere på tøjet. Jeg er sikker på, at der er flere spændende designere, end dem jeg allerede har nævnt her.

Print er et australsk bud på modebilledet i 2015

Når man ser billeder fra modeugen, tyder det på, at det er ligegyldigt hvilken type print, der anvendes. Hovedsagen er, at der er print, det må gerne mixes og anvendes i både almindeligt tøj, festtøj og badedragter. Man kunne blandt andet opleve Desert Designs, som havde spændende bud på denne genre.

Farver

Farverne er egentlig også underordnet. Man kunne ane en smule jordelement i farveskalaen. Der var også en del kraftfulde farver, som udstråler dybde og modenhed. Men der var også pastelfarvet tøj, hvor lilla, grøn og blå var standard farver. Alice McCall var en af de designere, der havde tøj inden for denne kategori.

Maskulint

MacGraw var med til at præsentere temaet maskulin. Der er tale om maskulint tøj med et tvist, så man ikke er i tvivl om, at det er tøj til en kvinde. Det er den type design, der gør kvinden stærk i sin udstråling, det er sådan jeg tolker det. Det er også et udtryk for en kvinde der tør, som lever og står stærkt i livet.

Monochrome

Alt i sort og hvidt var selvfølgelig også en del af modeugen. Sort og hvidt er ikke nyt, men Carla Zampatti m.fl. havde nogle spændende bud på, hvordan sort/hvidt kan anvendes i garderoben.

Neoprene

Det er også et udtryk, der anvendes for et materiale, der kan holde formen. Et særligt materiale, der blev præsenteret af Toni Maticevski.

Synlig hud

Carla Zampatti var en af de designere, der præsenterede en kollektion, hvor man kunne se huden på kvinderne. Så hvem ved måske kommer vi til at se nogle af disse korte toppe, der var fremme for nogle år siden… Men nu bare med et moderne touch.

Udover alle de ovennævnte, var der også forslag til tøj der glitrede og mange flere spændende input.

Det var et australsk bud på modebilledet i 2015.

 

 

 

Billede: patrickkuhl

0

Share This Post