Carhartt

Carhartt

Gammelt familieejet tøjmærke

Carhartt blev grundlagt af Hamilton Carhartt allerede i 1889 og er et familieejet tøjmærke i USA. Carhartts hovedkvarter blev placeret i Dearborn, Michigan. Idag er tøjmærket utroligt populært i hele verden -især Europa og Asien er efterhånden blevet storforbrugere af tøj fra Carhartt.

Arbejdstøj til jernbanearbejdere

Tøjmærket var oprindeligt stiftet i Detroit med det formål at producere arbejdstøj til jernbanearbejdere. Derfor var der et stort fokus på, at tøjet skulle være komfortabelt og langtidsholdbart – hvilket også er nogle af Carhartts nutidige kendetegn. Carhartt producerer dengang primært overalls, jakker, frakker, veste, trøjer, jeans og tøj, der er modstandsdygtigt overfor ild. Idag bliver Carharrts tøj stadigvæk hyppigt brugt af forskellige arbejdere grundet de specielle designs der er modstandsdygtige overfor slid og den høje kvalitet. Carhartt donerede også flere tusinde overalls til redningsgruppen under angrebet på World Trade Center d. 9/11 2001.

Streetwear

I 1994 blev der grundlagt en ny linje af Carhartt brandet, som blev kaldt “Carhartt work in progress”(WIP). Linjen blev lavet for at distribuere produkter til Europa og var i højere grad modetøj end arbejdstøj. Dette tøj blev specielt populært indenfor skate- og streetkulturen. Linjen WIP har haft stor indflydelse på brandets udbredelse internationalt.  WIP støtter ofte kunstnere, musikere og skateboardere.

Carhartt i Danmark

I Danmark forhandles Carhartt streetwear blandt andet i 2 forskellige butikker på strøget i København og på hjemmesider som blandt andet denne. Carhartts traditionelle streetwear sektion og er også meget populær i Danmark og forhandles  danske byggemarkeder og butikker med arbejdstøj.

0

Share This Post