Chloé – Det første luksus “ready-to-wear” mærke

Chloé – Det første luksus “ready-to-wear” mærke

Historie

Forud for Chloé's lancering, lavede luksusmodehusene kun Haute Couture-tøj. Det var fint for de få, som havde råd til det, men det efterlod alle andre med dårlige kopier, lavet af en lokal syerske.

Chloé's stifter, Gaby Aighton, der afviste de stive formaliteter fra 1950'ernes mode og mærkede en mulighed i markedet, bestemte sig for at lave en linje med høj kvalitet, blødt, kropsbevidst tøj af fine stoffer, hvilket hun kaldte luxury prêt-à-porter (luksus klar-til-at-bære) og dermed var Prêt-à-Porter (ready-to-wear) markedet som vi kender det i dag, født.

 

Tidslinje

1952: Chloé bliver stiftet af Gaby Aighton, en pariser med eguptisk oprindelse. Hun og hendes partner, Jaques Lenoir, var blandt de første, som blev opmærksomme på det voksende krav på kollektioner, der kunne leve op til Haute Couture uden at være det.

1958: De første kollektion er introduceret på Le Café de Flore, en af deres favorit cafeer og kendt mødested for kunstnere i Paris. Kollektionen var designet af Gaby og lavet af første assistenten hos Lelong. Gaby og Jaques Lenoir startede med at hyre unge talentfylde designer, som snere lavede et mærke i deres eget navn.

1966: Karl Lagerfeld er hoveddesigner og Chloé bliver et symbolsk mærke fra 70'erne.

1971: Den første Chloé butik åbner på 3 rue Gribeauval i Paris.

80'erne: Chloé bliver ved med at arbejde med lovende og senere kendte direktører: Martine Sitbon i 1988 og Karl Legerfeld i 1992.

1997: Stella McCartney bringer mærket i en ny retning, feminin, romantisk og uforskammet.

2001: Phoebe Philo tilføjer et personligt og sensuelt præg.

2002: Chloé lancere en taskelinje, små lædervarer og sko. “Paddington tasken” bliver den første “it-taske”.

2006: Paulo Melim Andersson tilføjer en forskudt og moderne stil.

2008: Efter et tæt sammenarbejde med mærket for lanceringen af parfume, bliver Hannah MacGibbon kreativ direktør.

2009: MacGibbon introducerer sin første kollektion i marts for forår-sommer 2009 runway.

0

Share This Post