Hjemmet som legeplads?

Nej, vil de fleste nok svare med det samme. Men det er faktisk muligt, at indrette sit hjem så det passer til både børn og voksne. Det er en kendsgerning at strikse regler og straffe ikke virker på børn, så hvorfor ikke imødekomme børnenes behov i stedet for?

Fordele ved at indrette hjemmet som en legeplads

Fordelene er mange. Børnene og de voksne kommer i bedre form. Pulsen kommer op flere gange i løbet af dagen. Børn og voksne kommer tættere på hinanden og der vil højst sandsynligt også blive grint mere. For børnenes vedkommende vil denne atmosfære øge appetitten og styrke knoglerne. Man får med andre ord en sundere og sjovere hverdag.

Sådan indretter du hjemmet så der er plads til leg

Hvis man har mulighed for det kan man anvende et af værelserne i hjemmet som hobby/legerum. Her er boldspil tilladt og man kan også sætte en ribbe op.  Den kan købes på  Harald Nyborgs hjemmeside til 499 DKK. På gulvet kan man i stedet for en almindelig sofa have en stor madras, hvor børnene kan slå kolbøtter, stå på hænder og hoved. Det er med til at styrke deres motorik og selvværd. Endvidere kan man indrette en væg på børneværelset som klatrevæg. Ringspil, ærteposer, hulahopring, sjippetorve og stylter kan også anvendes indenfor.

Åbenhed og nærvær

Vær åben overfor de idéer du får og prøv at imødekomme dem i stedet for at sætte grænser. Læg din telefon og computer fra dig når du har fri og tilbyd børnene andre alternativer end teknologiske spil. Du vil opdage at en hel ny verden åbner sig. Børnene bliver gladere, når du lytter til dem og ved at byde leg velkommen i dit hjem får du og børnene en sundere livsstil. Så hvorfor ikke anvende hjemmet som legeplads?

 

 

 

 

Billede: vasile23

3

Share This Post