Interview med smykkedesigner Sophie Bille Brahe

Bliv klogere på smykkedesigner Sophie Bille Brahe med IN, læs blandt andet om hendes inspiration og hendes idé til styling af perlesmykker.

Hvilke kvinder designer du til?

Jeg designer til den selvstændige kvinde, som har en individuel stil, og som mest af alt ikke lader sig diktere af tidens trends. Altså en kvinde, som er tro mod sin stil – uanset hvad.

Hvad inspirerede dig til din perlekollektion?

Jeg har meget forskellige inspirationskilder fra kollektion til kollektion. Jeg var her meget inspireret af Cleopatra og det gamle Egypten, men også af 1990’erne – især af Marky Mark og TLC’s ’Waterfall’-video – da jeg lavede min S/S 2014-kollektion. Jeg brugte meget af min tid på at studere pyramiderne og den mystiske korrelation mellem månen og stjernerne over dem. Jeg var især fascineret af legenden om, hvordan Cleopatra knuste sine perleøreringe i sin vin for så at drikke den – i håb om at beskytte Egypten.

Perlesmykker har fået en rivavel – Hvorfor tror du?

Det er helt tilfældigt, at jeg begyndte at arbejdemed perler på det tidspunkt, jeg gjorde. Min far forærede min mor en perlehalskæde for mange år siden, som jeg fik af min mor, da jeg fødte min søn Johan for snart et år siden. Det var starten på min perlekollektion.

Hvordan vil du selv style perlesmykkerne?

Det er vigtigt for mig, at smykkerne har et twist og en rå kant. Så kan man bruge dem helt præcis, som man selv ønsker, og så behøver de egentlig ikke at blive stylet. Det handler mere om personlig stil for mig. Hvis man går med smykker, man føler sig tilpas med, vil man også automatisk føle sig mere smuk.

Billede: GinkgoTelegraph

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to site top