Mode og genbrug, så alle kan være med

Billig mode er også sund mode- forstået på den måde, at I denne tid er genbrug i særligt fokus. Tiden tegner i retning af bevaring af miljøet. En del af denne bevaring består i at genbruge materialer, tøj og smykker.  Genbrug er ikke et nyt fænomen, men der er bare kommet mere fokus på det i de senere år.

Kendte bruger også genbrug

I bladet Woman kan man læse hvordan kendte personer som Søs Bjerre, lader sig inspirere af genbrug. Hun køber tøj på Vesterbrogade i København. Apartment No. 7 i Fiolstræde Famme Fatale på Studiestræde i København.

Tips til smart genbrugstøj

  1. Genbrugsbutikker
  2. Byttetøj
  3. Overtag andres tøj
  4. Sy dit eget tøj

Genbrugsbutikker

I Muda Nashi sælges genbrugstøj. Denne butik kan især anbefales, fordi tøjet ganske enkelt er lækkert og smart. Man kan på ingen måde se eller mærke at tøjet er genbrug og det er alle pengene værd at købe tøj der. Butikken ligger på Godthåbsvej 11A på Frederiksberg. I Muda Nashi er der mode og genbrug, så alle kan være med.

Byttetøj

Nogle boligkomplekser har mulighed for at stille et værelse til rådighed til byttetøj. Princippet består i at man afleverer sit tøj nyvasket og i god stand så andre kan få glæde af det. Ligeledes har man mulighed for selv at finde noget lækkert tøj. Begrebet byttetøj er især godt for studerende eller arbejdsløse, hvor tøjbudgettet er på et absolut minimum.

Overtag andres tøj

Vær ikke flov over at gå i genbrugstøj. Du gør faktisk en god gerning for vores miljø. Desuden er det også godt for din sundhed, fordi de fleste kemikalier, der tilsættes nyt tøj er vasket ud for længe siden. Fortæl andre at du gerne tager imod deres brugte tøj.

Sy dit eget tøj

Endelig kan du sy dit eget tøj. Det kan eventuelt kombineres med venindeaftener, så man kan hjælpe hinanden.

 

 

 

Billede: Looking Glass

0

Share This Post