Perfekt hud – makeup

Perfekt hud – makeup

Forstå meningen med makeup:

En af de vigtigste ting før du går igang med din makeup, er at du forstår meningen med makeup. Meningen med makeup er nemlig ikke at gøre din hud perfekt, og dække hele din hud, men at dække dine problemområder mens man fremhæve de gode områder.

Prime før din makeup:

En primer eller en illuminator er to gode ting at putte på din hud før du starter med makeuppen, da det vil sørge for at få din makeup til at sidde pænere på huden, og lave en barriere mellem huden og makeuppen.
Har du acne eller fedtet hud, kan en silikonebaseret el. matte primer være en god idé, da det vil glatte din hud ud, og på samme til holde din huds olier tilbage fra at nedbryde makeuppen.
Har du tør hud eller moden hud kan en illuminator være en god idé, da det vil give din hud en glød, og sørger for din hud ser fyldig og frisk ud.

Foundation eller tinted moisturizer:

Nu er det du skal kigge på din hud og finde ud af hvad din hud har behov for. Har du flot hud med forholdsvis lidt bumser og problemområder, kan en bb-cream eller tinted moisturizer være en god idé, da det kun vil dække meget lidt – ja, nærmest kun udjævne din hudtone. Har du mild acne og problemområder er en foundation med lidt dækkeevne det du har behov for. Har du en del acne eller problemområder, kan en mellem dækkeevne være en god idé, da det vil tage din rødmen og problemer væk, men uden at dække alt for meget. Jeg vil anbefale aldrig at bruge en fuld dækkeevne, desto mindre din hud er VIRKELIG slem, da det ellers ikke vil gavne dig.

Concealer:

Har du meget mørke rander under øjenene kan en cremet concealer i en lidt lysere tone end din hud være en god idé, da det vil få dine øjne til at se friske og vågne ud.
Har du acne eller problemområder der skal dækkes, er en tykkere concealer det du har behov for. Find en der passer perfekt til din hudtone. Husk concealer ikke skal bruges på alle problemområder, men kun på de slemmeste problemområder.

Pudder:

Når du når til dette step er det vigtigt at du har en pudder med meget lidt dækkeevne. Mange mærker tilbyder transparente eller “blotting” puddere, som er gode til at sætte din makeup. Put kun meget lidt pudder på, og tag din pudder med i tasken – så kan du altid putte lidt på hen ad dagen hvis du mangler det.

Husk:

Din hud skal ikke dækkes fuldstændig, og det gør ikke noget at andre kan se din acne og problemområder. Desto mindre makeup du putter på, desto bedre hud får du, da du på denne måde lader din hud ånde (dette gælder især acne), og lader den være mere frisk.

1

Share This Post