Skoleuniformer – en god eller dårlig ting?

Skoleuniformer – en god eller dårlig ting?

Skoleuniformer i USA

I USA har mange skoler skoleuniformer, normalt består disse af en nederdel til piger og shorts/bukser til drenge og en skjorte eller en t-shirt til begge køn. Så man man selv vælge hvordan man vil style det og hvad man kan gøre for at gøre det mere personligt. På nogle skoler er det i stedet for skoleuniformer meget strikte regler for hvad man må have på – som f.eks at trøjer skal dække kraveben og albuer, og bukser/shorts/nederdele skal gå næsten helt ned til knæet.
På mange skoler må du heller ikke gå med makeup, og hvis de så giver dig lov, så er det meget meget lidt med igen mange stramme regler.

Elevernes holdning

Da jeg var i USA mødtes jeg op med en gruppe piger på 17 år som gik på high school i Californien, de kom fra en af de skoler hvor der var en blanding af uniform og tøjregler, og de skulle til hverdag gå med en (hvis du spørger mig) ganske kedelig og ikke særlig moderigtig trøje i et ikke særligt flatterende snit der gemte alle kvindelige former.
Til dette skulle de have et par bukser eller nederdel på som skulle gå næsten helt ned til knæet.
Disse piger synes det er irriterende at de alle skal gå i det samme tøj som de andre, og gå i de samme t-shirts hver dag, men på samme tid synes de også det er fint at alle har det samme, og man ikke kan skille sig ud med dyre og flotte ting, men i stedet fokuserer på personerne, deres personlighed og skolen.

Min holdning til skoleuniformer

Personligt ville jeg synes det var meget irriterende at skulle gå i det samme tøj hver dag, men på samme tid kan jeg også godt se det gode i det. Jeg synes egentligt det er en fin ide at sige at alle skal gå med den samme trøje hvis man stadig må vælge sin underdel, men på samme tid er det meget ensformet, og tror det ville blive ekstremt  kedeligt. Man ville være mere anonym og det er vel både en god og en dårlig idé…

0

Share This Post