Stilen blandt muslimske kvinder, inspirerer os

De ser godt ud. De har sort make-up på. De har høje hæle og tørklæde. De har gerne flere lag eller bukser og løst tøj ovenpå. De unge kvinder er særligt smarte. Udover at se knald hamrende godt ud, så er de ved at skabe en ny trend herhjemme.

Ny trend eller gammel nyhed?

Jeg husker da at min farmor gik med tørklæde eller også var det billeder af min oldemor. Det er så længe siden og har ikke billeder af det. Men disse tørklæder, de var da almindelige i Danmark for mange år siden. Vi kan takke de muslimske kvinder for at hjælpe os med at huske vores rødder og vores fortid. Stilen blandt muslimske kvinder, inspirerer os til at huske på noget værdifuldt.

Moderne og sexet

Jeg kan jo ikke lade være med at trække på smilebåndet. Det er jo som om de altid prøver at skjule sig under disse tørklæder og om de danske mænd finder det tiltrækkende, det ved jeg faktisk ikke. Men der breder sig en mystik omkring dem. Vi danske kvinder går jo klædt så man kan se for meget ifølge deres traditioner. Men det os ikke mere tiltrækkende end dem.

Forskelligheder i gadebilledet

Det er klart at de også er forskellige. Der er nogle muslimske kvinder der gør meget ud af moden. De har smukke tørklæder, fint stof, sko og tilbehør. Der er også mange muslimske kvinder, der ikke længere går med tørklæde, men de har alligevel inspireret os til at tænke over moden. For mode er vel ikke kun et spørgsmål om at vise sin hud, men også et spørgsmål om at vise et smukt klassisk produkt, eksempelvis et tørklæde.

 

Billede: Adam Jones, Ph.D. – Global Photo Archive

0

Share This Post