Neglesvamp kan normalt ses ved at man får misfarvede tånegle. De bliver enten lidt gullige eller hvidlige. Der kan også være problemer med at ens negle bliver tykke. Modsat så kan de også begynde opløse andre steder. Bakterien angriber det hårde keratin i både negle, hud og hårceller. Det er grunden til at de bliver misfarvede, og/eller opløst med tiden. Det er sjældent man får neglesvamp på hænderne. Det vil oftest være på tæerne og især på storetåneglen. Neglesvamp trivis bedst i fugtige omgivelser. Det kan derfor være problematisk med svedige fødder i meget stramme sko. Det er især slemt med skotyper, som begrænser fodens mulighed for at ånde.
Neglesvamp i forlængelse af fodsvamp
Hvis du har neglesvamp, så kommer det oftest i forlængelse og forbindelse af fodsvamp. Neglesvampen smitter ikke, men det gør fodsvampen til gengæld. Fodsvampen vil man oftest få i forbindelse med en tur i svømmehallen eller omklædningsrum. Smittefaren for fodsvamp er dog relativ lille, og svampen opstår oftest på grund af fugtigeomgivelser, som giver gode vækstbetingelser.
Hvordan man behandler fodsvamp
Neglesvamp kræver behandling i modsætning til fodsvamp. Det kan oftest være probematisk at komme neglesvamp til livs. Hvis du frygter at du har neglesvamp, så tag til lægen, og få problemet undersøgt. Lægen kan skrabe en smule og neglen af, og kigge på cellerne under et mikroskop.
Behandlingen af negle svamp vil ofte være langvarig, men det kræver at man får masser af luft til fødderne. Det hjælper at skifte strømper og sko i løbet af dagen. Pudder og talkum er også en god ide, så man begrænser fugtigheden. Den bedste man kan gøre vil være at bekæmpe fodsvampen, da, som nævnt tidligere, så kommer neglesvampen i forbindelse med fodsvamp. Så hvis du frygter for neglesvamp, så har du muligvis også fodsvamp. Tag til lægen, da han vil kunne hjælpe dig med begge dele, eller sende dig videre til dit lokale apotek.