Fashion Revolution Day

Fashion Revolution Day

Den 24. april sidste år blev 1133 mennesker dræbt og 2500 såret, da Rana Plaza fabrikken kollapsede i Dhaka, Bangladesh.

For at markere årsdagen for denne tragedie, er Fashion Revolution Day bliver lanceret for at generere positive forandringer i mode forsyningskæden ved blot at spørge: ? ” Hvem har lavet dit tøj ”

Ideen er udtænkt af Carry Somers, grundlægger af det etiske tøjmærke Pachacuti, og er siden blevet støttet op af mange andre kendisser

Tanken er, at alle med en interesse i mode – og menneskerettigheder – bør benytte sociale medier til at vise deres støtte til bedre forbindelser og gennemsigtighed på tværs af mode forsyningskæden.

For at deltage skal du bare bære en beklædningsgenstand indefra og ud, tage en selfie og sende det med hashtag # insideout .

Målet er at øge forbrugernes bevidsthed om , hvor deres tøj kommer fra, og de ​​betingelser, hvorunder de er lavet , og tilskynde dem til at kræve modevirksomheder fremstiller etisk.

Mere end 50 lande deltager i Fashion Revolution Day

“Vi har været oversvømmet med mode industrien ledere , forbrugere , berømtheder, medier alle ønsker at markere begivenheden og revolutionere branchen,” siger Somers . “Det er en rigtig spændende mulighed for at genskabe forholdet mellem modeelskere og de mennesker, der har lavet deres tøj.”

Jeg synes i hvert fald hele konceptet lyder rigtig rigtig spændende og det er godt at se at der kommer mere fokus på at afbalancere forholdet mellem fed mode og gode arbejdsvilkår.

Har du en holdning til projektet eller har du tænkt dig at deltage så skriv gerne en kommentar.

0
Carina Hansen

Hej jeg hedder Carina og har en enorm passion for mode. Jeg har arbejdet i forskellige modehuse og har fået mulighed for at blogge her på fashionfollow.dk i min fritid. Jeg deler alt det jeg finder spændende derude samt nogle af mine egne designs. Hvis du også har lyst til at skrive på fashionfollow kan du kontakte os via kontaktformularen. Ellers er du altid velkomen til at skrive en lækker kommentar ;)

Share This Post