Pagehårsfrisurer

Frisurer

Jeg ved ikke om du har det ligesom mig. Men jeg synes det er sjovt, at prøve forskellige frisurer. Jeg kan godt lide at blive inspireret af andre mennesker. Jeg har prøvet stort set alle frisurer efterhånden. For det meste har jeg haft langt hår, men jeg har også haft krøllet, kort og farvet hår. Hvis man overvejer, at få kort hår, har jeg fundet en guide på internettet, man kan anvende. Den næste frisure, jeg overvejer, at få er en pagehårs frisure. Jeg ved dog ikke om det vil klæde mig. Men jeg vil prøve, at finde noget vejledning, inden jeg kaster mig ud i mit nye look.

Pagehår

Det klassiske pagehår opstod under 2. Verdenskrig, da kvinderne på fabrikkerne havde brug for kort og praktisk hår, der ikke var i vejen, når de arbejdede. Siden da er pagehåret blevet lidt mindre praktisk og en del mere moderne, og i dag ses den som en helt almindelig frisure i gadebilledet. Mange magtfulde kvinder, som bl.a. chefredaktøren for amerikansk Vogue, Anna Wintour, har igennem mere end 20 år sværget til en page frisuren.

Ansigtsform

Noget af det der bekymrer mig, ved en pagehårsfrisure er ansigtsformen. Det kan hurtigt komme til at se vældig komisk ud, med en pagehårsfrisure, hvis den ikke klippes efter ansigtsformen. Hvis man har et rundt hoved, skal man passe på med en helt kortklippet page, da frisuren let kommer til at ligne en hjelm.

Gå i stedet efter halvlangt pagehår, der går nogle centimeter under hagen, da den optisk vil forlænge dit ansigt. Har du derimod et langt ansigt, vil du se bedst ud med klipning, der går til hagen eller klippet i forskellige længder, så du får illusionen af bredde i ansigtet. Hvis du har et hjerteformet eller ovalt ansigt, kan du sagens bære den helt korte pixie-frisure.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to site top