Pleje af tør hud

Tør hud

Helt op mod 1/3 af alle danskere har ind imellem problemer med tør hud. For at holde huden smidig og beskytte den kræves hudpleje. Med alderen bliver huden ofte mere tør, men der er visse ting man kan gøre for at undgå tør hud.

Udtørring af huden

Udtørringen opstår altså når hudbarrieren (det naturlige fedtstof i hudens hornlag) reduceres hvorved fordampningen øges. Det kan ske når huden udsættes for brug af vand, sæbe, rengøringsmidler eller opløsningsmidler og andre kemikalier. Derfor bør man også tænke over hvad man putter i ansigtet. Nogle mennesker får tør hud om vinteren eller bare huden udsættes for tør luft.

Tør hud med alderen

Det er klart at vi ikke alle er udsatte for at få tør hud, der må derfor ligge en genetisk faktor til grunde for dette. Når man bliver ældre øges risikoen for tør hud. Det skyldes blandt andet, at ældre mennesker har en tyndere hud med nedsat elasticitet, vandindhold og fedtproduktion. Desuden forringes hudens evne til at reparere en beskadiget barriere med alderen. Tør hud ses hyppigst på hænder, ben og hoved men kan i øvrigt forekomme overalt.

Sådan undgår du tør hud

Jeg har fundet disse gode råd inde på sundhedsguiden.dk:

  • Har du tendens til tør hud, er det vigtigt at du forebygger og behandler det med fugtighedscreme, dette gælder især for ældre mennesker. Desuden kan du undgå at udsætte huden for udtørrende faktorer:
  • Undgå overdreven brug af vand og sæbe, rengøringsmidler osv.
  • Undgå at arbejde for meget med opløsningsmidler og andre kemikalier.
  • Undgå hyppig brug af gummihandsker og stramtsiddende tøj.
  • Undgå daglig brug af produkter, der kan irritere huden – dvs. make-up, farvede og parfumerede cremer og lignende.
  • Undgå at udsætte huden for stærk sol for ofte og sørg for effektiv solbeskyttelse
  • Undgå dehydrering og drik vand istedet for læskedrikke
0

Share This Post