Designerens rejse mod nyt dansk luksus-smykkebrand

Designerens rejse mod nyt dansk luksus-smykkebrand

Forfatter: Filiz B. Ghulam

Med sine pakistanske rødder og store passion for dansk design, er iværksætter Farhan Ghulam klar til, at indtage markedet for luksus-smykker. Soph Jewels er nemlig ”en smuk symfoni mellem Syd Asien og Skandinavien”.

Da Farhan Ghulam i 2017 startede Soph Jewels og dermed også sit iværksætter-eventyr, var det med drømmen om, at skabe noget smukt som viser kulturel-arv, personlighed og gemmer på en historie. ”Vores vision er, at forenkle og forny det Sydasiatiske karakteristiske smykke-håndværk gennem danske design-principper – kort sagt, kan man beskrive Soph Jewels som en smuk symfoni mellem Syd Asien og Skandinavien” fortæller han.

”Jeg er vokset op med, at man er sin egen lykkes smed”

Farhan Ghulam er født og opvokset i Odense, med 2 forældre og en søskendeflok på 5. Heraf 3 brødre som per natur var akademisk anlagt, hvorimod Farhan, som sin søster var mere kreativ og betaget af mode og det æstetiske udtryk i smykker.

Jeg kommer fra en familie med pakistansk baggrund, og er derfor vokset op med en kultur, hvor man udtrykker sig gennem farverige klæder og funklende guldsmykker”, siger Farhan Ghulam. Dette præger ham især gennem gymnasieårene, hvor han på samme måde bruger sin stil til både at udtrykke sig selv og til, at give et godt indtryk af sig selv. Via studiejobs i mode- og livsstilsbutikker, udvikler han sin sans for kvalitet, detaljer og et godt håndværk. Dette gør ham især til en fan af dansk design.

Alligevel vælger Farhan den akademiske vej, og drager mod København og universitetet i en alder af 18 år. ”Jeg er vokset op med, at man er sin egen lykkes smed. Mine forældre er af den gamle skole, og har altid lagt vægt på, hvor vigtigt det er at tage en god uddannelse og dermed sikre den bedst mulige fremtid for sig selv og sin familie”, siger han – og tilføjer, at det derfor lå helt naturligt til ham at tage den vej, selvom det var en ambivalent handling.

Fra kandidat til designer

Trods en hård studietid på Copenhagen Business School, havde Farhan dog ikke lagt interessen for smykkerne helt på hylden. Han begyndte derimod at lege med tanken om iværksætteri og brugte al sin fritid på, at få sine tanker og idéer ned på tegnebrættet og på egen hånd opnå læring i, hvad det kræver at være smykkemager.

Efter en afsluttet kandidat og med job i IT-branchen, kan Farhan Ghulam nu for alvor udleve sin drøm om Soph Jewels – med en lanceret kollektion i 18k guld og fine diamanter.

Om Soph Jewels

Soph Jewels er bygget op omkring konceptet af ordet ”Soph”, hvilket er et udtryk for visdom. I det gamle Syd Asien, var visdom og ædelsten stærkt forbundet med en tro om, at tænke og handle klogt ved at bruge viden, erfaring og forståelse. Denne filosofi er flettet ind i Soph Jewels ved, at forenkle og forny smykker med karakter fra Syd Asien via Skandinaviske design-principper, hvilket betyder minimalisme, kreativitet og præcision.

Soph Jewels appellerer til kræsne samlere, der leder efter fine detaljer og design, der kan reflekteres i deres personlighed. Alle smykker er designet af Farhan Ghulam i København og håndlavet af guldsmede med generationer af ekspertise i Jaipur, Indien.

Læs mere på www.sophjewels.com eller find os på https://www.instagram.com/sophjewels/ og https://www.facebook.com/sophjewelsofficial/

5

Share This Post