Sådan optimerer du din indretning og får allermest ud af din bolig!

Indretningen af dit hjem er en forlængelse af din personlighed, din stil og en kulmination af det overordnede look og udtryk, du ønsker at give dit hjem og vise til dine gæster. Læs med og få et par tips til essentielle indretningstips og hvilke magasiner der giver dig den bedste inspiration.

Belysningens vigtigste elementer

Når du tænker over hvert enkelt rum i dit hjem, vil du måske lægge mærke til, at hvert rum har sin unikke funktion og dermed også kræver forskellige indretning og belysningsformer.

Køkkenet

Dit køkken er et arbejdsrum og dermed skal der være god belysning, så du kan se hvad du foretager dig. Selvfølgelig skal det stadig være et rart lysskær for øjnene, men det skal heller ikke være dunkel hyggebelysning.

Har du et kombineret køkkenalrum, skal der være plads til at belysningen i resten af rummet har en vis hyggestemning over sig. Tænk over om en lysdæmper kan være løsningen på at gøre dit køkkenalrum til et kombineret lysrum, hvor der både er arbejdsbelysning, men også hyggebelysning over spisebordet eller i vindueskarmen.

Med en lysdæmper, kan du nemlig selv bestemme lysstyrken og du kan nemt påvirke hvilken stemning rummet får, når du enten laver mad eller hygger ved spisebordet med dine gæster.

Opholdsrum

Går vi videre til dine andre opholdsrum, om det er stue, soveværelse eller børneværelse er belysningen straks en anden. Her skal der stadig kunne oplyses, men eftersom disse rum ikke er et arbejdsrum, skal der ikke være den samme, klare arbejdsbelysning.

I disse rum kan du i højere grad overveje mange forskellige lyskilder. Det kan du gøre ved at tænke på hvilken stemning, du gerne vil skabe.

I din stue, kan du tænke på hvor du gerne vil have lyset kommer til at dominere mest. Er det ved en standerlampe ved din sofa eller lænestol? Eller skal der hænge glaspendler i to af hjørnerne af rummet? Mange bruger også vindueskarmen til at have kunstneriske lamper, som giver et hyggeligt lys. Tænk i mange kombinationer og lad kun fantasien sætte grænser.

I dit soveværelse er der brug for en anderledes belysning og hav som huskeregel at soveværelset vitterligt er et soveværelse. Ikke et tv-rum eller arbejdsrum med computer. Hav dit soveværelse helligt og lad det komme til udtryk i din indretning.

Hav rolig belysning, som du kan have tændt om aften, hvis du læser bog i sengen. Der findes mange typer mindre bordlamper, som kan stå på dit sengebord. Igen kan glaspendler i et hjørne af rummet give en fin belysning, som ikke forstyrrer øjnene ved aftenstid.

I børneværelset skal du tænke på en kombination, for det er både her du leger med dit barn og læser historier, men det er også der, dit barn skal sove. Det kan være en god ide at have nogle små loftslamper i det ene hjørne af rummet, som barnet ikke kan få fat på, vel at mærke, og så en enkelt natlampe, som giver dit barn tryghed til natten.

De bedste inspirationsmagasiner til din bolig

Der findes et hav af interiørmagasiner og hvilke skal man vælge, når pris og indretning for pengene er primær? Her er nogle favoritter, som du kan teste og lade dig inspirere af.

Det store modemagasin Elle har et søstermagasin, som fokuserer på interiør; Elle Decor. Her får du et lækkert indspark til hvordan du kan style din bolig, så den afspejler din egen stil og tidens tendenser. Der er både inspiration til de små og store indretnings armbevægelser.

Mad&Bolig har virkelig også meget at byde på og laver ofte covers af unikke boliger og hjem, som har en stil som ikke er til at skyde igennem. Disse coverhistorier er ofte inspirationsværdige og lader dig se din egen bolig i et nyt lys og med nye muligheder.

Et andet magasin, som også giver spændende input, er RUM. Et magasin som også giver spændende indblik i udlandets indretningstendenser og spændende boliger, som du kan lade dig inspirere af. De fleste magasiner har i forlængelse af en coverhistorie samlet items, som du kan style din egen bolig med, hvor der både står forskellige prisklasser og indkøbsmuligheder.

Husk på, at nogle gange kan det bare være enkelte items, som gør den store forskel.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to site top