Elle ønsker tillykke til Malene Birger

Den kendte danske designer Malene Birger bliver af mange betragtet som Danmarks ukronede modedronning, idet hun har stiftet to meget succesfulde modebrands nemlig ”DAY Birger et Mikkelsen” og ”By Malene Birger”. Malene Birger fyldte for nylig 52 år, og modemagasinet Elle har gennem tiden skrevet en masse om Malene Birger, så naturligvis ville Elle ønske Malene Birger tillykke med dagen ved at skrive en artikel om hende.

Malene Birgers karriere

Man opnår sjældent denne form for succes uden at have arbejdet hårdt for det i gennem længere tid, og Malene Birger er heller ingen undtagelse. Hun blev uddannet på Danmarks Designskole i 1989, og derefter arbejdede hun som designer i Carli Gry og Marc O’Polo. I 1997 stiftede hun sammen med Keld Mikkelsen brandet ”DAY Birger et Mikkelsen”. Hun forlod dog virksomheden efter fem år og stiftede i stedet for i 2003 et brand i eget navn sammen med det anerkendte modefirma IC Company:”By Malene Birger”.

I 2010 solgte Malene Birger imidlertid sine aktier i By Malene Birger til IC Company, og siden har hun udelukkende koncentreret sig om designersiden, idet hun arbejdede som chefdesigner indtil 2014 i firmaet. Hun har nu valgt at standse karrieren på toppen, hvilket er et privilegium, som hun absolut har krav på. Malene Birger er dog ikke helt gået på pension, idet hun blot har valgt at koncentrere sig om sit eget interiørfirma ” Birger1962”. Malene Birger har vundet flere priser i karrieren blandt andet ”Danish Fashion Award” i 2002 samt ”Guldknappen” i 2004 fra Alt for Damerne. I 2005 modtog hun “The Scandinavian Design Award”, og i 2008 modtog hun I Norge en pris for “Brand of the year”.

 

Brandet ”By Malene Birger”

Tøjmærket ”By Malene Birger” er et af Danmarks mest succesrige og velkendte mærker i både ind- og udland. Fanskaren er stor, hvilket måske skyldes tøjstilen, der henvender sig til en bred del af den kvindelige befolkning i alle aldre. Samtidigt er sortimentet så stort of varieret, at man kan finde passende tøj til mange forskellige lejligheder.

Kendte personligheder som Kronprinsesse Mary og Medina er blandt brugerne af brandet ”By Malene Birger”, der nu sælges i mere end 40 lande verden over. Generelt er stilen for tøjet kendetegnet ved et klassisk og stilrent snit med rene linjer hele vejen igennem. Designeren har valgt at tage de klassiske stilarter og tilføje dem en moderne kant. Kunderne roser især blandingen af kvalitet, elegance og funktionalitet.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to site top